Oμάδα ψυχολόγων και προγραμματιστών υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ ανέπτυξε ένα προηγμένο λογισμικό αναγνώρισης φωνής που μπορεί να δείχνει αν αυτός που μιλάει είναι χαρούμενος, στεναχωρημένος, εκνευρισμένος ή βαριεστημένος.
Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα "Το Βήμα", οι ερευνητές ανέπτυξαν το λογισμικό στο πλαίσιο μιας μεγάλης έρευνας που διεξάγουν με την οποία προσπαθούν να διαπιστώσουν τους παράγοντες που επηρεάζουν τη συναισθητική κατάσταση των ανθρώπων.
Το λογισμικό ονομάζεται «ΕmotionSense» και οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, το τροποποίησαν ώστε να χρησιμοποιείται σε κινητά τηλέφωνα. Ετσι ο κάτοχος ενός κινητού να γνωρίζει τη συναισθηματική κατάσταση του συνομιλητή του. Η εφαρμογή εκτός από την αναγνώριση φωνής διαθέτει και σύστημα εντοπισμού θέσης (GΡS).
Ξεκίνησαν μάλιστα τα πρώτα πειράματα με αυτή την εφαρμογή και τα πρώτα ευρήματα δείχνουν ότι οι συνομιλητές είναι συνήθως σε πιο καλή διάθεση όταν βρίσκονται στο σπίτι τους, σε πιο κακή όταν βρίσκονται στον χώρο εργασίας ενώ τα συναισθήματα τους είναι πιο έντονα κατά τις βραδινές ώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου