Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

21χρονη τρώει κάθε 15 λεπτά για να μην πεθάνει!


Περίπου 60 γεύματα την ημέρα, ένα ανά 15 λεπτά, καταναλώνει η LizzieVelasquez... Για άλλους αυτό είναι όνειρο και για άλλους βουλιμία, ωστόσο, για την 21χρονη πιο αδύνατη γυναίκα στον κόσμο είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να την κρατήσει ζωντανή!


Η Lizzie από το Όστιν του Τέξας πάσχει από μια σπάνια πάθηση που την εμποδίζει να παίρνει βάρος. Μάλιστα, αν και καταναλώνει 5.000 έως 8.000 θερμίδες την ημέρα, όσες δηλαδή 5 άνθρωποι μαζί, ουδέποτε κατάφερε να ξεπεράσει τα 27 κιλά.«Ζυγίζομαι συνέχεια και, αν έχω πάρει έστω μερικά γραμμάρια παραπάνω, ενθουσιάζομαι», λέει η 21χρονη που φορά τρία νούμερα... μικρότερα από το small! Μάλιστα, η ίδια προσθέτει πως εκνευρίζεται όταν την αποκαλούν ανορεξική, αφού καταναλώνει πατατάκια, κοτόπουλο, πίτσα και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί.

Οι επιστήμονες πιστεύουν πως η Lizzie πάσχει από την ασθένεια Neonatal Progeroid Syndrome (NPS), η οποία προκαλεί την τόσο γρήγορη καύση του λίπους. Είναι μόνο μία από τους τρεις ανθρώπους στον κόσμο που έχει την πάθηση.

«Οι γιατροί απορούσαν πως θα μπορέσει να επιβιώσει», λέει η μητέρα της και αναφέρει πως η Lizzie γεννήθηκε πρόωρα και ζύγιζε μόλις 1,1 κιλό και, μάλιστα, της φορούσαν ρούχα για παιδικές κούκλες!

Η ατυχία της, όμως, δεν σταμάτησε εδώ: στην ηλικία των 4 ετών, το δεξί της μάτι άρχισε να αλλάζει χρώμα μέχρι που έχασε οριστικά την όρασή της. Παράλληλα, λόγω του εξασθενιμένου ανοσοποιητικού συστήματός της, ασθενεί πολύ εύκολα, όπως στα 16 που παραλίγο να πεθάνει από σκωληκοειδίτιδα ή στα 19 που χρειάστηκε να κάνει μετάγγιση αίματος μετά από πρόβλημα στα αιματικά κύτταρα.

«Κάνω ό,τι κάνουν όλοι οι άνθρωποι. Βλέπω τους φίλους μου, πάω για ψώνια, βλέπω ταινίες και χορεύω στα πάρτι», λέει η Lizzie και προσθέτει: «σιχαίνομαι όταν ο κόσμος με κοιτάζει επίμονα και σχολιάζει».

Αυτή την περίοδο, η 21χρονη δίνει διαλέξεις για το πώς μπορείς να είσαι δυνατός, να έχεις θετική σκέψη και να ξεπερνάς τις δυσκολίες. Μάλιστα, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να κυκλοφορήσει σε βιβλίο της εμπειρίες της.

Η Lizzie είναι μόνο μία από τις τρεις ανθρώπους στον κόσμο που έχει την πάθηση.

H ίδια δήλωσε στην εφημερίδα Telegraph: «Τρώω πατατάκια, σοκολάτες, πίτσες, παγωτά και όλα αυτά τα φαγητά που μπορούν να αυξήσουν το βάρος ενός ανθρώπου, ανά 15 λεπτά και πάλι δεν καταφέρνω να παχύνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου