Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας

"Δωρητής σπέρματος", "Πιράνχας 3D" και "Η Τίνκερμπελ και η μεγάλη νεραϊδοδιάσωση" είναι μόνο τρεις από τις ταινίες που μπορεί να παρακολουθήσει κανείς αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες. Οι επιλογές θα είναι πολλές μιας και η σεζόν του κινηματογράφου ξεκίνησε για τα καλά και έχουμε έντεκα καινούριες ταινίες.

Δωρητής σπέρματος (The switch)
Αισθηματική κωμωδία αμερικανικής παραγωγής 2010

Η Τζένιφερ Ανιστον πρωταγωνιστεί σε μια πρωτότυπη κωμωδία υποδυόμενη την Κάσι , μια έξυπνη, αστεία και αξιαγάπητη γυναίκα που παρά τις αντιρρήσεις του καλύτερου της φίλου αποφασίζει να αποκτήσει μόνη ένα παιδί, φυσικά με την...
βοήθεια ενός γοητευτικού δωρητή σπέρματος. Tην τελευταία στιγμή τα σχέδια της Κάσι ανατρέπονται, εξαιτίας μιας «μικρής» αλλαγής: τελικά ο δότης είναι κάποιος άλλος, πράγμα που θα αποκαλυφθεί μερικά χρόνια αργότερα.

Πιράνχας 3D (Piranha 3D)
Ταινία τρόμου αμερικανικής παραγωγής 2010

Ένα νέο είδος τρόμου πρόκειται να εμφανιστεί στην ονειρική λίμνη Victoria. Όταν μια αναπάντεχη υποθαλάσσια δόνηση φέρνει στην επιφάνεια αμέτρητα πιράνχας, μια ομάδα ανθρώπων και η τοπική αστυνομικός Τζούλι Φόρεστερ συνεργάζονται και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μην γίνουν τροφή στα αιμοβόρα αυτά ψάρια. Η Τζούλι ρισκάρει τα πάντα για να καταστρέψει τα πιράνχας, προκειμένου να σώσει τη λίμνη και την οικογένειά της. 


Η Τίνκερμπελ και η μεγάλη νεραϊδοδιάσωση (Tinker Bell and the Great Fairy Rescue)
Παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων αμερικανικής παραγωγής 2010

Χρόνια πριν τη γνωριμία της με τη Γούεντι και τα Χαμένα Παιδιά η Τίνκερμπελ γνώρισε τη Λίζι, ένα μικρό κορίτσι με ακλόνητη πίστη στη δύναμη της νεραϊδόσκονης και στο μαγικό κόσμο που κατοικούν οι νεράιδες! Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής επίσκεψης των νεραϊδών στα ανθισμένα λιβάδια της Αγγλίας, δύο πολύ διαφορετικοί κόσμοι θα ενωθούν για πρώτη φορά και η Τίνκερμπελ θα αναπτύξει ένα πολύ ισχυρό δεσμό με ένα μικρό κορίτσι που μοιάζει να έχει ανάγκη από νέους φίλους. Καθώς οι νεραϊδοφίλες της Τίνκερμπελ ασχολούνται με μια επικίνδυνη διάσωση, η ίδια θα πάρει ένα μεγάλο ρίσκο βάζοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τον εαυτό της αλλά και ολόκληρη τη νεραϊδοχώρα. Απολαύστε τη νέα ταινία της Disney για τη δύναμη της πίστης και της φιλίας, γεμάτη από παιδικό ενθουσιασμό, φαντασία και φυσικά… νεραϊδόσκονη!

Μέχρι να σε βρω (Mother and child)
Δραματική ταινία αμερικανικής παραγωγής 2010

Η Elizabeth είναι μία όμορφη κοπέλα, ικανότατη ως δικηγόρος, γύρω στα τριάντα, η οποία αν και πανέξυπνη κι ενώ φαίνεται ότι γνωρίζει πολύ καλά το δρόμο της επιτυχίας, κάθε φορά εγκαταλείπει τα πάντα αλλάζοντας συνεχώς ζωή και παραμένει πάντα ανεξάρτητη, σεξομανής, αυτοκαταστροφική και με μίσος κατά του θεσμού της οικογένειας. Δεν έχει γνωρίσει ποτέ την πραγματική της μητέρα (Karen) αφού μόλις γεννήθηκε δόθηκε για υιοθεσία και από την εφηβεία επιβιώνει μόνη της. Όλα όμως αλλάζουν όταν οι δύο γυναίκες, ορκισμένες εργένισσες και θιασώτριες ενός ακραίου μισανθρωπισμού, αισθάνονται ταυτόχρονα την ανάγκη να βρουν η μία την άλλη. Η ζωή όμως έχει άλλα σχέδια.

Splice (Splice)
Ταινία επιστημονικής φαντασίας αμερικανικής παραγωγής 2010

Ο Κλάιβ και η Έλσα είναι νέοι, έξυπνοι και φιλόδοξοι. Το νέο είδος ζώου που δημιούργησαν τους έχει κάνει διάσημους στον επιστημονικό κόσμο. Χωρίς να έχουν την έγκριση της φαρμακευτικής εταιρίας που τους χρηματοδοτεί, προσθέτουν ανθρώπινο DNA στο υβρίδιο που δημιούργησαν. Το αποτέλεσμα είναι κάτι που ξεπερνά κάθε φαντασία. Ένα θηλυκό υβρίδιο, ανθρώπου και ζώου, που θεωρούν πως αποτελεί το επόμενο βήμα στην εξέλιξη του ανθρώπινου γένους. Νομίζουν πως δημιούργησαν τον τέλειο οργανισμό, μέχρι τη στιγμή που το πείραμα τους μεταμορφώνεται σε απειλή για όλη την ανθρωπότητα.

Είμαι ο Έρωτας (Io sono l'amore - I am Love)
Δραματική ταινία ιταλικής παραγωγής 2010

Μια αριστοκρατική Art Deco βίλα του Μιλάνου, που ανήκει στους Ρέκι μια πανίσχυρη οικογένεια βιομηχάνων - Είναι η βραδιά των γενεθλίων του ιδρυτή της επιχείρησης, που πρόκειται ν’ ανακοινώσει την αλλαγή σκυτάλης στη μικρή αυτοκρατορία που ο ίδιος δημιούργησε. Στη διάρκεια του δείπνου, ο γοητευτικός εγγονός του Εντοάρντο παρουσιάζει την κοπέλα που θέλει να παντρευτεί, η αδελφή του Ελιζαμπέτα χαρίζει ένα πίνακα στο παππού της κι ένας νεαρός σεφ κάνει μια απροσδόκητη εμφάνιση. Έτσι αρχίζει μια αφήγηση που παρακολουθεί την οικογένεια Ρέκι και τα μυστικά της, κάτω από ένα μικροσκόπιο που βγάζει στην επιφάνεια όλη τη διακριτική γοητεία της μιλανέζικης μπουρζουαζίας, αλλά και όλη την υποκρισία της.

Benda Bilili (Benda Bilili)
Αληθινή ιστορία συμπαραγωγής Γαλλίας - Κογκό 2010

Η ιστορία της παρέας με τους άστεγους από τους δρόμους της Κινσάσα που ζούσαν στο ζωολογικό κήπο της πόλης, καθηλωμένοι σε αναπηρικά καρότσια και διασκέδαζαν παίζοντας μουσική έγινε ταινία. Από το ξεκίνημα της μπάντας στους δρόμους και στις αλάνες και την ελεημοσύνη έξω από τα κλαμπ και τα εστιατόρια της πόλης, μέχρι την πρώτη τους ηχογράφηση, την καταξίωση και τις διεθνείς περιοδείες τους, μοιραζόμαστε μαζί τους ένα μοναδικό παράδειγμα υπέρβασης μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες ζωής.

Μεγάλοι σκηνοθέτες (Great directors)
Ντοκιμαντέρ αμερικανικής παραγωγής 2009

Το ντοκιμαντέρ GREAT DIRECTORS, είναι ένας ύμνος στον κινηματογράφο, στις ταινίες με πρωταγωνιστές δέκα από τους πιο φημισμένους, ιδιαίτερους και προκλητικούς σκηνοθέτες εν ζωή. Είναι μια βαθύτατα προσωπική και οικεία ματιά στην τέχνη του κινηματογράφου και των καλλιτεχνών του. Μας αποκαλύπτει τις ξεχωριστές προσωπικότητες που δημιούργησαν διαχρονικές κινηματογραφικές εικόνες, οι οποίες ενέπνευσαν τόσο την Ισμαϊλος όσο και όλους μας. Συνομιλώντας με τους κινηματογραφιστές με τρόπο ελεύθερο και συνειρμικό, η Ισμαϊλος διερευνά την καλλιτεχνική εξέλιξη του καθενός, το ρόλο της πολιτικής και της ιστορίας στο έργο τους, τα συναισθήματά τους για τους μεγάλους σκηνοθέτες που τους ενέπνευσαν και την αγωνία του καλλιτέχνη που χρησιμοποιεί ένα μέσο που είναι εμπορικό.

Μια γυναίκα, ένα πιστόλι και ένα noodle bar
(A simple noodle story - A woman, a gun and a noodle shop - The first gun - San qiang pai an jing qi)

Δραματική κωμωδία κινεζικής παραγωγής 2009

Σε μια ερημική πόλη της Κίνας, ο Ουάνγκ διευθύνει ένα noodle bar, στο οποίο επίσης μένουν αυτός με τη γυναίκα του και τους υπαλλήλους του. Δεν είναι αυτό που λέμε "το αξιαγάπητο αφεντικό" και ξοδεύει όλα του τα χρήματα προς δικό του όφελος, χρωστώντας στους εργαζομένους του τις αμοιβές τους για μήνες. Υποφέροντας από την κακή διάθεση του Ουάνγκ και την κακομεταχείρισή της από αυτόν, η γυναίκα του συνάπτει σχέση με τον Λι, ο οποίος μπορεί να φτιάχνει με μαεστρία τα noodles, όμως εκτός κουζίνας δεν έχει την ίδια αυτοπεποίθηση. 

Ταξιδιάρα ψυχή
Ντοκιμαντέρ αμερικανικής παραγωγής 2010

Ο Γιάννης Αγγελάκας ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι τη δεκαετία του '80 και ώς σήμερα η ποίησή του παραμένει το ίδιο επίκαιρη. Η ταινία τον ακολουθεί στην καθημερινότητά του. Θίγει μέσα από τη ματιά του το πολιτικό αδιέξοδο της χώρας και τον τρόπο που διαμορφώνει την πραγματικότητα η τηλεόραση, ενώ αναζητά τη διέξοδο από τις πόλεις προς τους αγαπημένους τόπους που εγκαταλείψαμε. Στα δύο χρόνια που διήρκεσαν τα γυρίσματα, βλέπουμε τις μουσικές συναντήσεις με τους συντρόφους του και την εξέλιξη των μουσικών διαδρομών τους μέσα από μια αναζήτηση στα ακούσματα της παιδικής τους ηλικίας, το ρεμπέτικο, τα ηπειρώτικα πολυφωνικά, τις κρητικές μελωδίες. «Μέσα μου ο αέρας που φυσά δε λέει να ημερέψει, μου ξεσηκώνει την καρδιά και μου σκορπάει τη σκέψη».

Μέσα στο δάσος (In the woods)
Δραματική περιπέτεια ελληνικής παραγωγής 2010

Δυο αγόρια και ένα κορίτσι. Ολομόναχοι. Προσπαθούν να ενωθούν. Να ξαναγίνουν ένα. Γύρω τους, μεγάλοι κορμοί δέντρων, διάφανα ποτάμια, μια απομονωμένη παραλία, τα βουνά, κι ένα παράξενο κόκκινο σπίτι βαθιά κρυμμένο στην καρδιά του δάσους. Γιατί βρίσκονται εκεί; Ποιος τους εγκατέλειψε κι έτσι αθώοι που είναι πληγώνουν τόσο πολύ ο ένας τον άλλο; Τι είναι αυτή η παράξενη σεξουαλική ενέργεια που εκλύουν τα δέντρα, το νερό και τα φύλλα; Είναι ελεύθεροι ή παγιδευμένοι; Δεν υπάρχουν απαντήσεις. Το ταξίδι τους μοιάζει με μύηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου