Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ζενίτ - ΑΕΚ 4 - 2 .....με οικονομία η Ζενίτ



Ομάδα Champions League η Ζενίτ, έδειξε την ποιότητα και την δύναμή της απέναντι στην ΑΕΚ και στην ανύπαρκτη άμυνα που βρήκε απέναντί της.

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το παιχνίδι.....
Μόλις στα μισά του πρώτου λεπτού άνοιξε το λογαριασμό απέναντι τους κιτρινόμαυρους, με σουτ του Χουμπότσαν έξω από την μεγάλη περιοχή.


Στο 12' διπλασίασε τα τέρματά της με τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Μπρούνο Άλβες, που σηκώθηκε ανενόχλητος απέναντι στον Δέλλα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της παλιάς του ομάδας.

Η ΑΕΚ αντέδρασε στο 35' με τον Λυμπερόπουλο να δείχνει την κλάση του, σκοράροντας με ένα πολύ ωραίο τεχνικό σουτ.Πέντε λεπτά αργότερα, πάλι λάθος της άμυνας της Ένωσης, με τον Νασούτι, ύστερα από λάθος του, ανέτρεψε τον Μπιστρόφ που του έκλεψε την μπάλα και βγήκε και με κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.Ο Λάζοβιτς ήταν ο εκτελεστής και σκόρερ του τρίτου γκολ της Ζενίτ και πλάον η ΑΕΚ με δέκα παίκτες ήταν δύσκολο να ελπίζει σε κάτι καλό.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ζενίτ πίεσε για τέταρτο γκολ και το πέτυχε με τον Λάζοβιτς στο 57', ο οποίος βρέθηκε και πάλι μόνος του μέσα στην μικρή περιοχή της Ένωσης.Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με τους Ρώσους να δίνουν την εικόνα ότι κάνουν οικονομία δυνάμεων, σε ένα παιχνίδι που ουσιαστικά είχε κριθεί.

Στο 83΄όμως, ο Ντιόπ βγαίνει τετ-τετ με τον τερματοφύλακα της Ζενίτ, ανατρέπεται και κερδίζει πέναλτι.Ο διαιτητής δείχνει την κίτρινη κάρτα, ενώ η φάση έδειξε ότι έπρεπε να δείξει την κόκκινη κάρτα, αφού ο παίκτης της Ζενίτ ήταν ο τελευταίος στην άμυνα και ο Ντιόπ βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ προτού ανατραπεί.Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Καφές, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ για την ΑΕΚ και διαγράφοντας το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Να σημειώσουμε μόνο, την κακή συμπεριφορά του Σκόκο στην φάση του πέναλτι της ΑΕΚ.Ο Αργεντινός πήγε να εκτελέσει το πέναλτι, αλλά ενημερώθηκε ότι είχε σημειωθεί σαν αλλαγή και έπρεπε να περάσει έξω.Ο Σκόκο δείχνοντας φανερά ενοχλημένος, δεν βγήκε από την μεσαία γραμμή, δεν έδωσε το χέρι του στον Μπλάνκο που έπαιρνε στην θέση του και γεμάτος νεύρα προχώρησε στον πάγκο.Δείγμα της έλλειψης πειθαρχίας και της εικόνας που επικρατεί στην Ένωση αυτή την περίοδο. 

Οι συνθέσεις, ο αγώνας και τα γκολ
ΖΕΝΙΤ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μαλαφέεφ, Χουμπότσαν, Μπρούνο Άλβες, Κρίζανατς, Λούκοβιτς, Ζιριάνοφ, Ντενίσοφ, Μπιστρόφ, Λάζοβιτς, Ντάνι, Μπουκάροφ 

ΑΕΚ (Χριστόφορος Κόλα): Αραμπατζής, Πατσατζόγλου, Νασούτι, Δέλλας, Λαγός, Γκέντσογλου, Καφές, Μάκος, Λυμπερόπουλος, Τζεμπούρ, Σκόκο ...
Έναρξη αγώνα

1' Γκολ για την Ζενίτ στην πρώτη φάση του αγώνα.Σκόρερ ο Χουμπότσαν με δυνατό σουτ εκτός περιοχής.

10' Καλή φάση για  την ΑΕΚ με τον Σκόκο να σουτάρει δυνατά απέκρουσε δύσκολα ο τερματοφύλακας της Ζενίτ, ο Τζιμπούρ στο ριμπάουντ αλλά από πολύ πλάγια δεν μπόρεσε να πλασάρει

12' Γκολ για την Ζενίτ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Μπρούνο Άλβες με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα 

20' Ο Σκόκο σήκωσε ωραία για τον Τζιμπούρ μέσα στην περιοχή, δεν πρόλαβε ο επιθετικός της ΑΕΚ την προβολή

22' Σουτ του Μπιστρόφ πάνω στην κίνηση, δεν βρήκε καλά την μπάλα που πέρασε άουτ

25' Σουτ του Τζιμπούρ από καλή θέση, η μπάλα άουτ

35' ΓΚΟΟΛΛΛ για την ΑΕΚ με προσωπική ενέργεια του Λυμπερόπουλου

 40' Κόκκινη στον Νασούτι που ύστερα από λάθος, ανέτρεψε τον Μπιστρόφ μέσα στην μικρή περιοχή, παραχωρώντας πέναλτι και αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες


42' Γκολ για την Ζενίτ, Λάζοβιτς εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και έκανε το 3-1 για την ομάδα του.

Λήξη ημιχρόνου

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου

53' Η Ζενίτ πίεσε με δύο-τρεις συνεχόμενες επιθέσεις μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, έδιωξαν οι αμυντικοί

57' Γκολ για την Ζενίτ, με τον Λάζοβιτς να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ, αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ

59' Σουτ του Σκόκο από πολύ πλάγια και μέσα στην μικρή περιοχή, η μπάλα κόρνερ

61' Ωραία σέντρα του Καφέ προς τον Λαγό, μόνος του ο τελευταίος, έστειλε την μπάλα πολύ άουτ

80' Πέναλτι για την ΑΕΚ που κέρδισε ο Ντιόπ και τους κιτρινόμαυρους να διαμαρτύτονται για κόκκινη στην τερματοφύλακα της Ζενίτ.

83' ΓΚΟΟΛΛ για την ΑΕΚ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καφέ
Ληξη του αγώνα



frapesport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου